• 26940 61443
  • mail@dim-vasil.ach.sch.gr
  • Βασιλικό Αχαΐας 250 08
Δ Τάξη
Ιστορία Δ΄  “Ο χρυσός αιώνας της τέχνης.”

Ιστορία Δ΄ “Ο χρυσός αιώνας της τέχνης.”

Κι ας φαίνεται δύσκολο το μάθημα της Ιστορίας εμείς το παρουσιάσαμε στο σήμερα και έγινε ευχάριστο και διαδραστικό.

Τα παιδιά της Δ τάξης αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο πίσω το αγαπημένο τους χωριό καθώς και το βιβλίο μας  και να επισκεφθούν την Αθήνα του Περικλή τον 5ο αιώνα π.Χ. . Ήταν τόσο περίεργα και ενθουσιασμένα να ανακαλύψουν πώς χτίστηκε και οικοδομήθηκε η Ακρόπολη της Αθήνας αλλά και να δουν το μουσείο της ακρόπολης που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον ιερό βράχο.  Και όλα αυτά…. μέσα από την τάξη μας.

Έτσι, χωρίς να τους χαλάσω το χατίρι και δίχως δεύτερη σκέψη περιηγηθήκαμε  στο σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης  https://theacropolismuseum.gr/polymesa/episkepsi-sto-moyseio-akropolis. Με την χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα που αναφέρει το βιβλίο μας. Είδαμε λοιπόν, τα αρχιτεκτονικά περίπλοκα  κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια αλλά και τα αγάλματα τις γνωστές Καρυάτιδες που διακοσμούσαν το Ερέχθειο . Μάθαμε για τα γλυπτά, για την λατρεία προς την θεά Αθηνά αλλά και τη σημασία του δώρου της, την ελιά , στους ανθρώπους.Συζητήσαμε για όλα αυτά τα δύσκολα επιτεύγματα του Περικλή αλλά και εκφράσαμε τις απόψεις μας πάνω στην γλυπτική που διακοσμεί το μνημείο του Παρθενώνα.

Τέλος τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς , έργο του Φειδία.

Έτσι λοιπόν, συμπεράναμε γιατί ονομάστηκε η εποχή αυτή ¨χρυσός αιώνας¨ της τέχνης αλλά και γιατί θα μείνει ανεξίτηλος στα χρόνια.

 

Εικονική περιήγηση Ακρόπολης : https://www.acropolisvirtualtour.gr/el.html

Διαδραστική περιήγηση Ερέχθειο :https://theacropolismuseum.gr/erehtheio

Ναός Αθηνάς Νίκης : https://theacropolismuseum.gr/o-naos-tis-athinas-nikis

Acropolis Museum Kids : https://acropolismuseumkids.gr/