• 26940 61443
  • mail@dim-vasil.ach.sch.gr
  • Βασιλικό Αχαΐας 250 08
Δ Τάξη
Online Επιτραπέζιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Online Επιτραπέζιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το πρόγραμμα “Ανθρώπινα Δικαιώματα και αποδοχή της διαφορετικότητας”, που υλοποιείται με τη Δ’ Τάξη στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων έχει ως βασικό στόχο να κατανοήσουν οι μαθητές τις ανθρώπινες ανάγκες και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Από την έναρξη του προγράμματος είχε τεθεί ως στόχος η δημιουργία του παιχνιδιού και οι μαθητές σε κάθε ενότητα ετοίμαζαν ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους ώστε να τις εντάξουν σε αυτό. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν να υλοποιηθεί ένα online επιτραπέζιο που θυμίζει πολύ το πασίγνωστο  παιχνίδι”φιδάκι”. Στόχος είναι να καταφέρει το πιόνι σας ξεκινώντας από το 1 να φτάσει στο 45 περνώντας από μια περιπετειώδη διαδρομή, στην οποία έχετε την ευκαιρία να μάθετε πολλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαντώντας σχετικές ερωτήσεις.

Την Παρασκευή 10/2, οι μαθητές της Δ’ Τάξης προσκάλεσαν την Στ’ Τάξη να παίξουν μαζί. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες,  δοκίμασαν τις γνώσεις τους και διασκέδασαν παίζοντας το παιχνίδι!