• 26940 61443
  • mail@dim-vasil.ach.sch.gr
  • Βασιλικό Αχαΐας 250 08
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Stop Motion Animation με θέμα τη μόλυνση του νερού

Stop Motion Animation με θέμα τη μόλυνση του νερού

Το πρόγραμμα “STOP MOTION ANIMATION – «Όταν οι εικόνες κινούνται»” της θεματικής ενότητας “Δημιουργώ και καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και Πρωτοβουλία “,  των εργαστηρίων δεξιοτήτων, υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Δ’ Τάξης του σχολείου μας.

Με επίκεντρο τη δημιουργία μιας ταινίας stop motion animation με θέμα τη μόλυνση του νερού, οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν, να επιλύσουν προβλήματα με δημιουργικό τρόπο, να οργανωθούν και να αυτενεργήσουν. Γι’ αυτό ενεπλάκησαν σε όλα τα στάδια παραγωγής της , από τη σύλληψη της ιδέας, τη συγγραφή του σεναρίου μέχρι την παραγωγή, την επεξεργασία και την προβολή της ταινίας. Κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους, να αξιοποιήσουν  ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές και να γνωρίσουν το κινούμενο σχέδιο ως τέχνη και ως τεχνική με σκοπό την παραγωγή ενός συλλογικού έργου.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες, δημιούργησαν την ιστορία,  φαντάστηκαν τις φιγούρες και τα σκηνικά, προετοίμασαν το χώρο και με φωτογραφική μηχανή έκαναν τις λήψεις τους. Στη συνέχεια, με κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο  επέλεξαν φωτογραφίες, τις επεξεργάστηκαν κατάλληλα, πρόσθεσαν τίτλους αρχής και τέλους και ήχους που συνοδεύουν την ταινία τους.

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα εδώ.