• 26940 61443
  • mail@dim-vasil.ach.sch.gr
  • Βασιλικό Αχαΐας 250 08
ΔΡΑΣΕΙΣ
“Όλοι μαζί στη σχολική ζωή” (Γ΄ Τάξη)

“Όλοι μαζί στη σχολική ζωή” (Γ΄ Τάξη)

Με αφορμή το θέμα της επικοινωνίας και της συνεργασίας, το οποίο εξετάστηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Όλοι μαζί στη σχολική ζωή», οι μαθητές της Γ΄ Τάξης συμμετείχαν στην εφαρμογή του προγράμματος «Εγώ, Εσύ, Εμείς … Δυναμώνουμε Μαζί», που υλοποίησαν επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» στο χώρο του σχολείου μας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να εντοπίσουν τα στοιχεία που δυσκολεύουν ή διευκολύνουν την επικοινωνία, αλλά και να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα της προσεκτικής ακρόασης και να προβληματιστούν για τις παραμέτρους που καθιστούν μία επικοινωνία αποτελεσματική.

Δυσκολία επικοινωνίας χωρίς οπτική επαφή.
Δυσκολία επικοινωνίας χωρίς οπτική επαφή.
Επικοινωνία σε ζευγάρια, αρχικά δείχνοντας αδιαφορία και στη συνέχεια αμέριστη προσοχή.

 

Επίσης, κατά την διεξαγωγή των δραστηριοτήτων οι μαθητές ήταν σε θέση να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικότητας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης.

“Τα γαϊδουράκια”: Συνεργασία για να ολοκληρώσουν το παζλ και να διαμορφώσουν μία ιστορία.
“Η γέφυρα”: Κρατούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο για να μπουν με αλφαβητική σειρά.

 

Στη συνέχεια, συζήτησαν και κατέγραψαν τα αισθήματά τους για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αλλά και για τα οφέλη της αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας, ενώ παρουσίασαν στην ολομέλεια τα πορίσματα των δραστηριοτήτων τους.