• 26940 61443
  • mail@dim-vasil.ach.sch.gr
  • Βασιλικό Αχαΐας 250 08

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο σχολείο μας

Στα πλαίσια του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου μας που αφορά τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/11/2023    επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλανδρίτσας  στο σχολείο μας, προκειμένου να ενημερωθούν  μαθητές και  εκπαιδευτικοί σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.
Οι πυροσβέστες , αφού παρουσίασαν το θέμα, συζήτησαν με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου και απάντησαν στις απορίες τους. Ανέφεραν, επίσης τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι.

Οι  μαθητές μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή  τις οδηγίες των ειδικών και ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν έγινε επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών και των πυροσβεστικών μέσων, αλλά και τη στιγμή  που οι ίδιοι έγιναν για λίγο  «μικροί πυροσβέστες», κρατώντας και  χρησιμοποιώντας –  με την καθοδήγηση των πυροσβεστών  – την πυροσβεστική μάνικα προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά σέ ένα σπίτι-παιχνίδι (χειροποίητη ξύλινη κατασκευή των πυροσβεστών)!!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία , τους πυροσβέστες και την Ε.Ο.ΠΥΔ  τους εθελοντές πυροσβέστες,  γι’ αυτή τη σημαντική παρουσίαση του έργου και της προσφοράς τους! Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας !